Plan tapak sedia ada sekarang akan memuatkan sebanyak 3 bay kandang di kawasan ternakan, 1 bay di kawasan breeding dan kawasan kuarantin untuk arnab yang sedang dirawat. Kapasiti maksimum sebanyak 100 ekor termasuk induk dan anak. Jika makin membesar akan diupgrade ke 200 ekor dengan mengadakan double deck bay.
Jualan Peralatan & Produk Oleh Rakan-Rakan Arnab
Sebarang Pertanyaan Sila Hubungi Facebook NHE Rabbitry. Terima Kasih.
PILIH HALAMAN
PILIHAN KATEGORI
Anak Arnab
(10)
Artikel
(12)
Artikel JPV
(3)
Bangsal Arnab
(19)
Daging Arnab
(2)
Induk
(6)
Jenis Arnab
(5)
Lain-Lain
(17)
Makanan Kering
(1)
Makanan Segar
(5)
Menyusu
(2)
Peralatan
(4)
Resepi
(3)
Sistem Pembiakan
(1)
Spesis
(1)
Ubat
(1)
Video
(3)
POSTING TERDAHULU
PALING POPULAR
-
Jantina arnab terbahagi kepada 2 iaitu : i) Doe (Betina) ii) Buck (Jantan) Pada usia muda seawal 2 ke 3 minggu amat sukar untuk mengen...
-
Makanan : Oreo, Biscuit, Cookie, Caramel, Cornflake, Snickers, Salty, Pepper, Olive, Brandy, Brownie, OJ (Orange Juice), Butter, Pancake,...
-
Bagi mengimbangi kos penternakan, salah satu perkara yang perlu dititikberatkan ialah kos pemakanan utama arnab iaitu dedak (pelet). Bag...
-
Bahan Utama 600 gram daging arnab tanpa tulang (boneless) dipotong dadu Lidi sate (rendam selama 1 jam sebelum diguna kemudian t...
-
Penyelenggaraan kandang merupakan kos penting untuk menentukan harga jualan arnab berada di tahap kompetitif. Inovasi dan kreativiti merupak...
PAUTAN FACEBOOK
Blog arnab lain yang diikuti :
NHE Rabbitry copyright. Powered by Blogger.