Saturday, 1 March 2014
Resepi Roti Berinti Arnab
Posted on 09:07 by Unknown
Bahan - Bahan :
500g tepung protin tinggi
100g gula kastor
5g garam
30g susu tepung
7g bread improver
7g bread softener
8g yis
50g marjerin @ shortening
1 biji telur
240gram air sejuk (peti ais)
200g daging arnab sudah dimasak (seperti inti karipap)
Cara-Cara :
Masukkan kesemua bahan kecuali daging arnab kedalam mesin bread maker
Pilih menu no 8 (uli selama 15 minit)
Keluarkan doh yang siap diuli dan rehatkan 15 minit untuk mengembang
Timbang doh setiap satu seberat 50 gram, uli bulat dan rehatkan lagi 15 minit
Masukkan inti daging arnab yang telah dimasak kedalam doh - 10g untuk 1 doh
Setelah siap masukkan kedalam oven dan bakar pada suhu 150 C selama 10-15 minit
Roti siap.